Není původně řezník, ale řezničinu má v genech. Důkazem je každý týden fronta před jeho novým malým obchůdkem. Podstatou práce Tomáše Aulického je volba jen prověřených surovin a pak poctivá ruční práce. „Je to radost, ale je to brutální dřina. Nemáme automatické udírny, hodně věcí míchám rukama, nepoužívám míchačku,“ říká Tomáš Aulický. Plní si svůj sen, otevřel osobité řeznictví ve Velké Dobré. Nabízí jen vlastní výrobky a maso od prověřených lokálních chovatelů.
Pokud si na Velké Dobré koupíte cokoliv uzeného, rozdíl proti masu odjinud je zřejmý, ostatně má to svůj důvod. „Liší se tím, že v udírně topíme špalky dřeva. Rozhodně není průmyslová, není tam žádný vyvíječ kouře, žádné štěpky,“ doplňuje mladý řezník s všudypřítomným úsměvem a optimismem.
Už při vstupu do prodejny upoutá pohled přes vnitřní okno do místnosti, kde visí stařené maso. „Šest týdnů to necháváme, někdy sedm. U těchto jalovic, které jsou od Libora Procházky z Horního Bezděkova, stačí těch šest týdnů bez problémů, je to jako máslo potom,“ říká Tomáš Aulický. Právě původ masa je klíčový, ať už u hovězího, vepřového nebo jehněčího či drůbeže.
A pokud někdo nemá chuť jen na maso, může si vybrat z řady polotovarů nebo sušených salámů a dalších výrobků. Jen musí přijít ve správný čas. „Pondělí, úterý středa vyrábím, bourám a připravuji produkty pro zákazníky. Čtvrtek, pátek prodáváme,“ doplňuje Tomáš Aulický. Otevřeno je ve čtvrtek celý den od 7 do 11, a od 14 do 18, v pátek od 7 do 11.
Sdílet na:
Původně rekonstrukce na osm měsíců, kvůli komplikacím s dodavatelem stavby ovšem nakonec uzavírka jednoho z klíčových míst v centru Kladna trval ...
Mimořádné nařízení dnes vydali pro celé území kraje středočeští hasiči. Reagovali tak na výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu před ...
Dramatické okamžiky zažili dnes dopoledne zaměstnanci a žáci základní školy v Pařížské ulici na Kladně. Bez cizího zavinění zde ...